BookOnline: Lillestrøm

Home  |  News   |  5 tips for vakkert hår

5 tips for vakkert hår

1 Sørg for at du vasker håret riktig. Start med å gjennomfukte hår og hodebunn i varmt eller kaldt vann. De fleste foretrekker varmt, men har du veldig sensitiv hodebunn er det faktisk bedre med kaldt eller lunkent vann. Masser sjampoen inn med fingertuppene. Konsentrer deg om hodebunnen, resten av håret blir uansett rent, og har ikke godt av å bli gnidd og vridd for mye.

2 Balsam trenger du ikke i hele håret. Faktisk er det bedre hvis du klarer å fordele balsamen i circa halve håret, fra midten og ut. Balsamen skal aldri masseres i hodebunnen, slik du gjør med sjampo. Husk å skylle godt. Balsamrester gjør håret tungt og lite samarbeidsvillig.

3 Kjøp produkter som passer til hårtypen din. Det hjelper ikke med sjampo til mange hundre kroner hvis den ikke passer til ditt hår. Få tips hos frisøren hvis du er usikker på hva du skal velge, men ha i bakhodet at de fleste frisører er knyttet til bestemte merker de er interesserte i å selge.Et vått eller fuktig hår skal helst ikke børstes. Bruk heller en grovtagget kam, som er snillere mot håret. Når håret er helt tørt kan du finne fram børsten igjen.

4 Unn deg en tur på hårspa. Det er den nyeste trenden innen hårpleie, og tilbys stadig i flere salonger over hele landet. Da får du blant annet hodebunnsmassasje og kurer og behandlinger tilpasset nøyaktig dine behov. Deilig luksus for hår og hodebunn.

5 En enkel vei til flott hår er farge. Trenden nå er naturlige farger, som ikke gir noe ekstremt resultat, bare skinnende blankt hår. Selv hjemmefargene går mot snillere minicolour-varianter, som sliter mindre på håret, og er lettere å få til pent på egen hånd.